مقالات و آموزش‌ها

آیا به ریموت شاتر دوربین برای عکاسی نیاز داریم ؟

قبل از شروع عکاسی، وقتی به تازگی قصد خرید اولین دوربین واقعی خود را داشتم، لیستی از تمام لوازم جانبی اضافی مورد نیاز خود را تهیه کردم. بالاتر از تقریباً هر چیز دیگری، یک ریموت شاتر دوربین بود.

جای تعجب نیست که این لوازم جانبی در بین بسیاری از عکاسان محبوب است، به خصوص برای عکاسان منظره و طبیعت. در واقع از نظر آنها، استفاده از ریموت شاتر دوربین یعنی راهی برای گرفتن عکس بدون فشار دادن دکمه دیافراگم دوربین.

با این حال، من استدلال می‌کنم که همه عکاسان نیازی به ریموت شاتر دوربین ندارند، از جمله تعداد زیادی از عکاسان منظره. و البته در عین حال عکاسان دیگر نیز ممکن است حتی اگر قبلاً چنین لوازم جانبی را تهیه نکرده باشند، حالا به یکی از آنها نیاز داشته باشند.

اما اینکه شما جزو افرادی هستید که به ریموت شاتر دوربین نیاز دارید یا نه را در این مقاله به طور مفصل مورد ارزیابی قرار داده ام. پس همراه من باشید.

مزایای استفاده از ریموت شاتر دوربین

قبل از هر چیز دیگری، در اینجا لیستی از پربحث‌ترین مزایای استفاده از ریموت شاتر دوربین را برایتان آورده‌ام :

  • فشردن دکمه شاتر روی دوربین باعث لرزش شده و ممکن است عکستان را تار کند، به خصوص زمانی که از سرعت شاتر کم استفاده می‌کنید، اما ریموت شاتر لرزشی در سیستم دوربین به وجود نمی‌آورد ؛
  • ریموت شاترها به شما اجازه می‌دهند از نوردهی‌های خیلی طولانی استفاده کرده و سرعت شاتر را تا جایی که می‌توانید کم کنید ؛
  • برخی نسخه‌ها، مثل مدل‌های بی سیم، به شما این امکان را می‌دهند که در هنگام عکس گرفتن از دوربین خود دور شوید ؛
  • برخی از نسخه‌های بی سیم دارای گزینه‌های اضافی مانند فاصله سنج، دکمه فلاش پاپ آپ، کنترل از راه دور تنظیمات دوربین و غیره هستند.

همه عکاسان به کل این لیست اهمیت نمی‌دهند، اما هر یک از این چهار مزیت می‌تواند برای انواع خاصی از آنها بسیار مهم باشد. با این حال، شایان ذکر است که بسیاری از نسخه‌های بی سیم بسیار ساده و ارزان بوده و قادر به انجام همه این موارد نیستند.

ویژگی‌های هر ریموت شاتر بسته به قیمت و برند آن ممکن است متفاوت باشد.

 

نوردهی طولانی به مدل 106 ثانیه با استفاده از دوربین نیکون D800 و ریموت شاتر دوربین

انواع ریموت شاترها

ریموت شاترها به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند که در زیر می‌توانید مشاهده کنید :

اتصال با کابل :

در این شیوه ریموت به صورت مستقیم و با یک کابل به دوربین متصل می‌شود.

بی سیم :

این مدل‌ها می‌توانند به صورت بی سیم و از طریق وای فای یا بلوتوث به دوربین وصل شوند.

از راه دور مبتنی بر گوشی‌های هوشمند :

در این روش در واقع شما دوربین را با استفاده از گوشی هوشمند خود و اپلیکیشن‌های کاربردی مخصوص دوربین کنترل می‌کنید.

محرک‌های مخصوص دوربین :

این دسته از لوازم جانبی با چیزهایی مثل فلاش زدن دوربین را تحریک کرده و کنترل می‌کنند.

ساده‌ترین آن، ریموت شاتر کابلی است که با سیم به دوربین شما متصل می‌شود. اینها معمولا بسیار سریع بوده و البته قیمت کمتری هم دارند، اما بدیهیست که به خاطر اتصال با سیم آن نمی‌توانید خیلی از دوربین خود فاصله بگیرید.

محبوب‌ترین نوع ریموت شاتر دوربین، نوع بی سیم است که بسته به ریموت و دوربینی که در اختیار شما قرار دارد، با استفاده از مادون قرمز یا امواج رادیویی کار می‌کند. مدل‌های وابسته به اینفرارد یا مادون قرمز برد بسیار بیشتری نسبت به رادیویی‌ها دارند. همچنین به طور قابل توجهی ارزان‌تر هستند.

بیشتر دوربین‌های عکاسی در حال حاضر گیرنده‌های داخلی داخلی دارند، این یکی از دلایل پر طرفدار بودن ریموت شاترهای بی سیم است.

بعد از این دسته، ریموت شاترهای مبتنی بر گوشی‌های هوشمند روز به روز رواج بیشتری پیدا کرد. این مورد با اکثر دوربین‌های دارای وای فای یا بلوتوث امروزی سازگار است. آنها به چند دلیل بسیار مفید هستند، یکی اینکه استفاده از آنها بسیار ساده است، در واقع عکاسان همیشه گوشی هوشمند خود را به همراه دارند و چیز اضافی را دیگر حمل نمی‌کنند، همچنین به شما این امکان را می‌دهند تا تصاویرتان را هر زمان به صورت زنده از طریق گوشی خود مشاهده کنید.

با این حال، بیشتر این برنامه‌ها اجازه استفاده از حالت Bulb درعکاسی را نمی‌دهند و درواقع مهمترین مزیت استفاده از ریموت شاترها را از بین می‌برند.

آخرین مورد آن دسته از ریموت شاترهایی هستند که با تحریک کردن دوربین، آن را کنترل می‌کنند. این ریموت‌ها بسته به مدلشان سایز بزرگ یا کوچکی دارند و شیوه تحریک کردنشان نیز متفاوت است. محبوب‌ترین نمونه، استفاده از فلاش برای تحریک است که با چشمک زدن به دوربین شما دستور می‌دهد که عکس را ثبت کند.

نمونه‌های دیگر شامل فاصله سنج، محرک حرکتی، محرک‌های مبتنی بر صدا و حتی پهبادها هستند.

 

 

عکاسی با استفاده از درون به طور کلی همان عکاسی با ریموت شاتر محسوب نمی‌شود، اما از آنجایی که کنترل آن از نزدیک ممکن نیست، می‌توان به نوعی همان عکاسی از راه دور یا ریموت شاتر به حساب آورد.

چه کسانی به یک ریموت شاتر دوربین نیازی ندارند ؟

به نظر می‌رسد تمام مزایای فوق برای بیشتر عکاسان بسیار مفید هستند. بنابراین‌، کدام نسخه از ریموت شاتر را تهیه کنیم ؟ خب، صبر کنید، شاید شما اصلا احتیاجی به یک ریموت شاتر دوربین نداشته باشید !

بیایید چهار مزیت استفاده از ریموت شاترها را دوباره بررسی کنیم. آنها به شما اجازه می‌دهند که :

  • لرزش دوربین را به حداقل برسانید ؛
  • بدون محدودیت، سرعت شاتر خود را کم کرده یا از حالت Bulb استفاده کنید ؛
  • در هنگام گرفتن عکس از دوربین خود دور شوید ؛
  • از ویژگی‌هایی مانند شاتر فلاش و فاصله سنج استفاده کنید.

بسته به دوربینی که در اختیار دارید، برخی از ویژگی‌های دوربین می‌توانند جایگزین این عملکردها شوند. برای مورد اول به جای استفاده از ریموت شاتر دوربین، اغلب می‌توانید از یک تایمر خودکار 2 ثانیه‌ای ساده استفاده کنید. برای مورد دوم، بسیاری از دوربین‌ها امروزه تایمر خودکار دارند که مکمل خوبی برای استفاده از حالت Bulb و شاتر با سرعت بی نهایت است. در واقع با یک بار فشردن شاتر نوردهی شروع و با دیگر بار فشار دادن، نوردهی به پایان می‌رسد.

دستیابی به مورد سوم بدون وجود شاتر البته کمی دشوار خواهد بود. با این حال بسته به نیاز شما ( و فرض کنید دوربین شما WiFi داشته باشد )، ممکن است بتوانید با استفاده از گوشی هوشمند خود از راه دور عکاسی کنید تا این مشکل نیز حل شود.

 

من این کار را هنگام عکاسی از صحنه‌های نزدیک و در زاویه‌های دشوار نیز انجام داده‌ام، چرا که در اینجا نیز نمی‌توانم نمایشگر دوربین خود را به خوبی ببینم. بله، این هنوز یک نسخه ریموت شاتر محسوب می‌شود، اما حداقل لوازم جانبی جداگانه‌ای نیست که شما بخواهید آن را خریداری یا حمل کنید.

در مورد کاربرد چهارم، واقعاً به نیازهای شما بستگی دارد. اگر شما نیاز به عکس گرفتن با استفاده از فلاش دارید، هیچ تنظیماتی داخل دوربین برای جایگزینی آن وجود ندارد. اما اگر شما به دنبال چیزی اساسی‌تر هستید، مانند تصویربرداری به صورت تایم لپس، دوربین‌های دارای فاصله سنج داخلی می‌توانند این ترفند را انجام دهند.

پس در نهایت چه کسانی به یک ریموت شاتر دوربین جداگانه احتیاجی ندارند ؟ کاملا ساده است، اگر دوربین شما این کارها را انجام می‌دهد و اگر الزامات شما کاربردهای یک ریموت شاتر دوربین نیست، نیازی به تهیه آن نخواهید داشت.

من نمی‌دانم نیازهای دقیق شما چیست. آنچه من می‌توانم بگویم این است که عکاسانی که شرایط آنها خیلی عجیب و غریب نیست، یعنی افرادی که شاید نیاز داشته باشند واقعا از دوربین خود دور باشند هنگامی که می‌خواهند عکاسی کنند، اغلب افراد می‌توانند از آنچه دوربینشان به صورت بومی ارائه می‌دهد استفاده کنند.

گفته می‌شود که ریموت شاترها بسیار ارزان هستند ( حداقل برای بسیاری از دوربین‌ها ). اگر فکر می‌کنید شانسی وجود دارد و از آن استفاده خواهید کرد و هزینه آن نیز برایتان خیلی مشکل نیست، کافی است یکی از آنها را خریداری کنید.

 

عکاسی از زوایای عجیب و غریب باعث می‌شود نتوانید به خوبی صفحه نمایش دوربینتان را مشاهده کنید، بنابراین استفاده از یک ریموت شاتر می‌تواند کمک بسیار بزرگی به شما بکند.

کدام نسخه ریموت شاتر را باید بخریم ؟

توصیه من این است که یک مدل بی سیم وابسته به سنسور مادون قرمز را تهیه کنید، مگر اینکه بدانید الزامات شما مشخص‌تر هستند و یک مدل دیگر به کارتان خواهد آمد.

دلیلی که من مدل‌های بی سیم را توصیه می‌کنم این است که در مقایسه با نسخه‌های کابلی، شما از مزایای عکاسی از راه دور استفاده می‌کنید. اما اینکه من مدل‌های وابسته به سنسور مادون قرمز را توصیه می‌کنم، فقط به این دلیل است که آنها تقریبا همیشه بسیار ارزان‌تر هستند ( گرچه دامنه یکسانی ندارند ).

در حقیقت، اگر دوربین شما دارای سنسور داخلی اینفرارد باشد ( اکثر دوربین‌های جدید و امروزی آن را دارند )، می‌توانید از یک ریموت مادون قرمز زیر 9 دلار استفاده کنید. با این قیمت، حتی اگر مطمئن نیستید که چند بار از آن استفاده خواهید کرد، توصیه می‌کنم که حتما یکی را تهیه کنید !

با این حال، برخی از دوربین‌های رده بالاتر، به ویژه از نیکون، گیرنده داخلی اینفرارد ندارند. در این حالت، قیمت ریموت شاتر بی سیم شما حدود 40 دلار یا بالاتر خواهد بود ( 40 دلار ارزان‌ترین نمونه‌ایست که من دیده‌ام ). البته هنوز هم قیمت آن وحشتناک نیست، اما قطعا به خوبی 9 دلار هم نیست.

در مورد این دو نوع ریموت شاتر، یعنی اینفراردها و رادیویی‌ها، اکثرا در استفاده‌ی شخصی خودم قطعی اتصال نداشته اند. البته این کاملا بستگی دارد شما چگونه و در چه جاهایی عکاسی می‌کنید. برای مثال ممکن است یک عکاس ورزشی باشید و بخواهید در اطراف استادیوم عکاسی کنید، در این شرایط ممکن است اتصال مادون قرمز برایتان خیلی مناسب نباشد، پس بهتر است از یک مدل وابسته به امواج رادیویی استفاده کنید که اتصال قوی‌تری دارد.

یا اگر می‌خواهید یک تایم لپس طولانی ضبط کنید و تعداد زیادی عکس می‌خواهید، احتمالاً می‌خواهید یک ریموت شاتر مجهز به برخی تنظیمات فاصله سنج اختصاصی داشته باشید ( برای این مورد می‌توانید یک ریموت شاتر 47 دلاری تهیه کنید که برای اکثر دوربین‌های نیکون، کانن، سونی و فوجی عرضه شده است ).

من یک ریموت شاتر MIOPS را برای برنامه‌های خیلی دقیق، زمان بندی شده و بسیار تخصصی توصیه می‌کنم. این دستگاه دارای حالت‌هایی برای اتصال از طریق تحریک کردن، صدا و حساسیت به لیزر است که در کنار آنها حالت‌های ساده‌ای مثل ضبط تایم لپس نیز وجود دارد. یک رقیب ارزان قیمت برای MIOPS که عملکرد بسیار خوبی دارد، اما شخصاً از آن استفاده نکرده‌ام، Pluto نام دارد.

 

من در اینجا از یک ریموت شاتر تحریک کننده استفاده نکردم، به جای آن دوربینم را روی تایمر قرار دادم، اما عکاسی با ریموت شاتر در اینجا شانس بیشتری به شما خواهد داد تا یک عکس خوب ثبت کنید.

 

NS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *