مقالات و آموزش‌ها

18 نکته برای عکاسی پرتره بی‌نظیر

انزو دال ورمه ( Enzo Dal Verme ) عکاس پرتره‌ای است که بیش از ۱۵سال در صنعت عکاسی کار کرده است. این عکاس در حال حاضر در میلان ساکن است. کار او در نمایشگاه‌های Madame figaro ، Grazia ، The Times ، Glamour ، Marie Claire ، l’Uomo Vogue ، Vanity Fair ، Elle و بسیاری از مجلات منتشر شده است. او اخیرا کتاب «قصه گویی برای عکاسان خبری» ( Storytelling for Photojournalists ) را منتشر کرده است.
در ادامه‌ی مطلب 18 نکته و توصیه برای عکاسی پرتره بی نظیر عالی را از زبان این عکاس می‌خوانیم:

اغلب افراد از من می‌پرسند که چطور می‌توانم در چند دقیقه یک عکس بی‌نظیر از افراد مشهور ( سلبریتی ها ) بگیرم و یا بهترین روش برای عکاسی پرتره خوب چیست. در اینجا لیستی از نکات کلیدی‌ که برای عکاسی پرتره‌ی بهتر استفاده‌ می‌کنم را آورده ام.

من  هر سال چندین کارگاه آموزشی ( ورکشاپ ) عکاسی پرتره برگزار می‌کنم. دانشجویان عکاسی، عکاسان آماتور و عکاسان حرفه‌ای، با اشتیاق و علاقه‌ی شدید به ما ملحق می‌شوند و در این ورکشاپ‌ها شرکت می‌کنند. ناگزیر، دیر یا زود، کسی پیدا می‌شود که از من درباره این نکات عکاسی پرتره سوال کند.

در ابتدا، من ایده‌ی ارائه‌ی نکات عکاسی مختصر و کوتاه را اصلا دوست نداشتم، زیرا سخت است که بخواهیم این نکات عکاسی را به صورت کلی و عام توضیح دهیم. به عنوان مثال: اگر شما برای مشتریان و ارباب رجوع هایتان  عکاسی می‌کنید، شما باید به نیازهای مشتریان احترام بگذارید و مطابق خواسته‌ی آن‌ها عکاسی کنید؛ اما اگر شما یک پروژه عکاسی شخصی را انجام می‌دهید، قضیه کاملا فرق دارد. ولی بعد از این که به این مساله عمیق فکر کردم، دلیل آن را فهمیدم … چرا که نه؟!

– از خودتان بپرسید: چرا می‌خواهم عکس بگیرم؟ هدف من ازعکاسی کردن چیست؟
تمام مدت این سوالات را از خود بپرسید زیرا ممکن است بیش از یک جواب برای این سوال‌ها پیدا کنید.
2- در مرحله‌ی قبل از تولید عکس، فوق العاده دقیق باشید، اما خود را آماده کنید که هر چیزی را که از قبل تهیه کرده اید را تغییر دهید. ( گاهی ممکن است این اتفاق بیفتد )

3- تکنیک‌ها و مهارت‌ها باید ملکه ذهن شما شود، در این حالت است که می‌توانید بدون تمرکز روی آن‌ها ذهن خود را آزاد کنید تا روی بقیه‌ی چیزها متمرکز شوید.

4- تکنیک‌ها را می‌توان آموخت، اما یادگیری آن‌ها به تنهایی بی‌فایده است. سبک شخصی و زبان عکاسی شما نیز باید توسعه یابد و پیشرفت کند. ولی این کار زمان می‌برد، پس باید صبور باشید.

5- کنجکاو باشید و از داخل لنزتان همه چیز را ببینند و بررسی کنید که آن چیزی که از داخل لنز می‌بینید با چشم غیرمسلح و بدون لنز چگونه دیده می‌شود؛ در عین حال به موقعیت قرار گیری خود نیز دقت کنید. آیا احساس راحتی می‌کنید؟ آیا سوژه‌ی موردنظر احساسی را در شما برمی‌انگیزد؟
تعامل با سوژه عکاسی ممکن است احساس یا چیز خاصی را که می‌خواهید با آن مواجه شوید و کشف کنید، در شما پرورش دهد.

6- سوژه عکاسی را با قلب‌تان ببینید، و همدلی و درک متقابل خود را با سوژه گسترش دهید.

7- از خود بپرسید آیا چیزی وجود دارد که بتوانم انجام دهم یا حرفی هست که به سوژه عکاسی خود بزنم که به این طریق بتوانم کیفیت رابطه‌ی بین خودم و سوژه را بهبود ببخشم؟
روش و رفتار خود را بررسی کنید، زیرا ممکن است شما بخواهید رفتارتان را تغییر دهید!

8- به آرامی، دوستانه و محکم اوضاع را رهبری و هدایت کنید، اما یادتان باشد همیشه رهبری امر مهمی است.

9- سعی کنید رفتار متعصبانه و غرورآمیز و توقعات نابجا نداشته باشید.

10- تمام مدت ذهن خود را آزاد و کنجکاو نگه دارید؛ تصور کنید که شما یک کودک هستید بدون هیچ خاطره و هیچ پیشینه‌ای که برای اولین بار دنیا را می‌بینید.

11- به احساسات شجاعانه‌ی خود اعتماد کنید. سعی کنید عکس هایی که واقعا دوست دارید را بگیرید؛ یعنی عکس هایی بگیرید که احساس می‌کنید بسیار مایل به گرفتن آن‌ها هستید، نه عکس‌هایی که دیگران می‌خواهند ببینند! این کار ممکن است به چندین سال آزمون و خطا احتیاج داشته باشد.

12- همیشه آماده باشید و حضور داشته باشید. بدون شک ترکیب، نورپردازی و … اهمیت دارند، اما مهم‌تر از همه‌ی این‌ها، کیفیت حضور شما؛ زمانی که با سوژه‌ی موردنظر عکاسی ارتباط برقرار می‌کنید؛ می‌باشد.

13- از انعطاف پذیربودن لذت ببرید و یاد بگیرید که چگونه مشکلات را به فرصت‌ها تبدیل کنید. اگر روح‌تان شما را به جلو حرکت می‌دهد؛ از ریسک کردن نترسید و به قلمرو ناشناخته‌ها قدم بگذارید. خارج شدن از منطقه راحتی ممکن است دلهره آور باشد، اما می‌تواند باعث پیشرفت شما شود.
14- هنگامی که بحث ترکیب بندی در عکس پیش می‌آید، به دنبال هارمونی و هماهنگی در اثر کلی خود باشید و جزئیات را نادیده نگیرید
سوژه‌ی خود را از زوایای مختلف مشاهده کنید و از این کار لذت ببرید.

15- سعی نکنید یک عکس «بسازید» ؛ اجازه دهید که یک عکس اتفاق بیفتد.
شرایطی را ایجاد کنید که برای شما مناسب‌تر است؛ در این صورت، عکس گرفته شده، زاده‌ی یک رویارویی بین سوژه و عکاس از طریق لنز است.

16- چیزی که بیشتر از همه شما را هیجان زده می‌کند، دنبال کنید.
آیا شما به موسیقی علاقه دارید؟ عکس‌های موسیقی.
فعالیت‌های سیاسی را دوست دارید؟ آن را دنبال کنید.
به طبیعت علاقه دارید؟ عکس‌های پرتره‌ی خود را در فضای باز بگیرید و طبیعت را با دوربین خود کشف کنید.

17- در هر مرحله، باید بسیار سازمان یافته و منظم باشید. اما اگر این گونه نیستید مطمئن شوید که خودتان را می‌بخشید!

18- از هر فردی که به شما کمک می‌کند، قدردانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *