مقالات و آموزش‌ها

5 مهارت و چالش عکاس صنعتی حرفه ای

نیازهای یک عکاس صنعتی چیست؟

یک عکاس صنعتی نیازمند به دانش و مهارت زیادی دارد. این مهارت ها شامل تجربه فنی، خلاقیت درکار و در ادامه کسب دانش عکاسی صنعتی به شکل آکادمیک و حرفه ای است. این افراد دانش زیادی درباره نورپردازی، ترکیب بندی عناصر در تصویر و تنظیمات تخصصی دوربین حرفه ای عکاسی دارند.

ابزارآلات مورد استفاده یک عکاس صنعتی حرفه ای

یک عکاس صنعتی خوب معمولا از ابزارهایی مانند دوربین های قدرتمند با امکانات خلق تصاویر صنعتی بهره میگیرد. از این ابزارها میتوان DSLR یا دوربین بدون آینه و با رزولیشن بالا و قابلیت عکاسی در شرایط محیطی با میزان نور پایین را نام برد. استفاده  از لنزهای متنوع با امکان عکاسی یا عرض بالا یا لنز تلفوتو بستگی به شرایط محیطی و محصول امکانپذیر است. به علاوه این افراد ممکن است از نورهای ثابت یا لحظه ای( فلش ) نیز برای دریافت نور کافی در گرفتن عکس خود بهره بگیرند. از دیگر ابزارها میتوان به سه پایه دوربین، فیلتر لنز، و اکسسوری های اطراف سوژه عکس نام برد.

ابزارهای ایمنی مورد اسفاده عکاسان صنعتی

عکاسان صنعتی موظف به عکاسی از فرآیند تولید محصول، ماشین آلات صنعتی و کارگرها در حین کار هستند. در زمان عکاسی در محیط صنعتی ایمنی بیشترین اهمیت را دارد. در ادامه به مواردی که امنیت را برای عکاسان حاضر در صنعت برقرار میکنند میپردازیم.

  1. آگاه کردن افراد از خطرات: در ابتدا عکاس باید نیروهای کار و کارگران را از خطرات احتمالی موجود در حین عکاسی آگاه سازد.
  2. پوشش مناسب: یک عکاس صنعتی باید از کلاه ایمنی، عینک ایمنی و کفش های محافظ دار استفاده کند تا در برابر خطرات احتمالی در امان باشد.
  3. از پروتکل های امنیت پیروی کنید: هر عکاس موظف است از قوانین و پروتکل های مخصوص هر کارخانه یا سازمان و همچنین قوانین HAC پیروی کند. این قوانین شامل رعایت محدوده فضای کاری و عدم ورود به فرآیند کار دستگاههای کارخانجات میشود.
  4. هشیاری کامل: عکاسان باید در هر زمان از اطراف خود آگاه باشند تا با هشیاری جلوی اتفاقات احتمالی را گرفته و عکس العمل مناسبی نشان دهند.
  5. ارتباط با کارکنان: یک عکاس صنعتی حرفه ای باید دائما با کارگران در ارتباط باشد تا آنها را از حظور خود آگاه سازد.
با رعایت این موارد عکاس در فضای صنعتی میتواند عکس های با کیفیتی را شکار کند که در آن کارکنان و خود در امنیت و آرامش قرار دارند.

سختی های  عکاسی صنعتی چیست؟

عکاسان صنعتی ممکن است با چالش های زیادی رو به رو شوند که در ادامه به برخی از آنها میپردازیم:

 

 

  1. آسیب های جسمانی: در عکاسی صنعتی گاها عکاسان مجبور به فعالیت در محیط های خطرناک میباشند. در صنایع نفت و گاز، ساختمان سازی و کارخانجات صنعتی مانند تولید خودرو احتمال آسیب جسمانی افزایش می یابد. عکاسان موظف به رعایت پروتکل های ایمنی و روش های پیشگیرانه هستند.
  2. محدودیت دسترسی: برخی از محیط های صنعتی محدودیت دسترسی برای گرفتن عکس کاربردی را دارند و کار عکاسان را دشوار میکند.
  3. نیازمندی به دانش فنی بالا: عکاسان صنعتی نیازمند به تخصص بالا در استفاده از ابزار و بکارگیری تکنیک ها دارند. عکاسان نیازمند به دانش بالا در زمینه نورپردازی، چیدمان صحنه و بکارگیری امکانات دوربین برای عکاسی صنعتی منحصر به فرد هستند.
  4. محدودیت زمانی: گاهی عکاسان بخاطر قوانین محل کار و یا زمانبندی تحویل پروژه دچار محدودیت زمانی میشوند. آنها بابید سریع عمل کنند تا در زمان کمتری عکسهای بهتری را تهیه کنند.
  5. شرایط آب و هوایی: زمان هایی در عکاسی صنعتی، عکاس مجبور به کار در محیط باز دارد که میتواند تحت تاثیر شرایط بارانی، باد یا دمای هوا فعالیت را دشوار کند.

به طور کلی عکاسی در محیط صنعتی در کنار سختی ها میتواند برای افراد با حوصله و با انگیزه لذت بخش باشد. با عبور از چالش های موجود یک عکاس حرفه ای تصاویر پیچیده و زیبایی را خلق میکند.

چگونه عکاس صنعتی ماهیت یک برند را به نمایش میگذارد؟

 

عکاس صنعتی با توجه به شناخت ارزشها، اهداف و آرمانهای آتی شرکت ها توانایی نمایش هویت یک برند را بدست می آورند. آنها موظف به برقراری ارتباط مستمر با کارفرما هستند تا خواسته های آنها را در تصاویر گرفته شده به نمایش بگذارند.

برای به نمایش گذاشتن هویت یک برند عکاس نیاز دارد آگاهی کافی نسبت نور، رنگ و ترکیب بندی داشته باشد. آنها باید تصاویری را بگیرند تا به طور واضح پیام خواسته شده را به بیننده انتقال دهد. به علاوه عکاس باید شناخت کافی درباره انواع دوربین ها، لنزها و نرم افزارهای ویرایش عکس داشته باشد. آنها باید آشنا قوانین کار و چهارچوب اداری در محیط های صنعتی نیز باشند.

به شکل کلی یک عکاس صنعتی فقط مسئول گرفتن تصاویر از محصولات و یا فرآیند تولید نیست و توانمندی در شناسایی هویت برند، انتقال مفاهیم در تصاویر زیبا و داشتن تجربه برای کار در محیط های با شرایط گوناگون از دیگر وظایف آن میباشد. داشتن عکس حرفه ای از برند با شناخت ارزش مشترک موجود در محصول باعث ایجاد ارزش مشترک بین تولید کننده و مشتری خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *