مقالات و آموزش‌ها

6 تکنیک استفاده از پس زمینه خلاقانه در عکاسی ماکرو

در این مقاله قصد داریم 6 تکنیک فوق‌العاده برای استفاده از پس زمینه های خلاقانه و متفاوت در عکاسی ماکرو را برایتان بگوییم.

من در درجه‌ی اول یک عکاس حیات وحش هستم. این در واقع یعنی کمتر پیش می‌آید که داخل یک استودیو یا یک محیط بسته عکاسی کنیم. ما دوست دارم در عکس‌هایم از نور طبیعی استفاده شود و همه چیز حالت طبیعی و چینش اصلی خودش را داشته باشد. اما وقتی حرف عکاسی ماکرو از گل و گیاه به میان می‌آید، در واقع آنها هیچ حرکتی ندارند و گاهی تنها متغیر درون قاب آنها می‌تواند یک حشره‌ی در حال حرکت باشد. ما در این سبک عکاس همه چیز را باید خودم کنترل کنیم، نظیر پس زمینه، نور و سایر موارد.

از آنجا که بسیاری از ما این روزها وقت آزادتری داریم، می‌توانیم روی عکاسی ماکرو وقت گذاشته و تکنیک‌های مربوط به آن را تمرین کنیم. در اینجا شش نکته و ترفند برای استفاده از پس زمینه خلاقانه برای عکاسی ماکرو را برایتان آماده کرده‌ایم.

 

 

ما اغلب از یک پس زمینه مصنوعی برای عکاسی ماکرو از گل و گیاه استفاده می‌کنیم، که می‌تواند یک کاغذ رنگی، یک تکه مقوا یا هر چیز دیگری باشد. معمولا رنگی که برای پس زمینه‌ی تصاویرم استفاده می‌کنم سیاه است، اما وقتی جلوه‌ی طبیعی‌تری را بخواهیم، رنگ سبز تیره را برای این کار انتخاب می‌کنیم.

نور پردازی با فلاش

نور اصلی ما از یک فلاش تامین می‌شود و برای نورپردازی تصاویرم معمولا از دو تا چهار واحد نور مجزا استفاده می‌کنیم. اگر پس زمینه تک رنگ باشد، کار ما نیز در نورپردازی ساده‌تر خواهد شد. اما اگر در پس زمینه ترکیب‌های رنگی یا تنالیته و یا هر چیز دیگری را قرار دهیم، مجبورم عمق میدان را هم کاهش دهیم. ما وقتی این کار را انجام می‌دهیم به نظر می‌رسد که لکه‌های رنگ روی مقوا به شکلی نرم و دلپذیر با هم مخلوط شده‌اند.

 

استفاده از فلاش برای کنترل نور

ما از فلاش استفاده می‌کنیم، چرا که کنترل کاملی را روی نوردهی به ما می‌دهد. ما می‌توانم به طور جداگانه خروجی هر یک از واحدهای نوری‌ام را تنظیم کنیم، بنابراین اگر می‌خواهم یک برجستگی در یک طرف موضوع ارائه دهیم، به سادگی توان فلاش را در آن سمت افزایش می‌دهیم. در نتیجه، می‌توانم هر نسبت نوری‌ای که می‌خواهم را تولید کنیم. ما همیشه از یک فلاش در سمت راست سوژه خود و یکی در سمت چپ آن استفاده می‌کنم. اگر ما به طور مساوی به آنها قدرت دهیم، طوری به نظر می‌رسد که انگار نور همه جانبه و دور موضوع است. اگر قدرت یکی را افزایش دهم و دیافراگم را بر روی خروجی آن قرار دهیم، مدلی به ما می‌دهد که انگار منبع نور قوی‌تری در سمت راست یا چپ دارم. ما این را بر اساس ترکیب بندی مد نظرم و تأثیرگذاری‌ای که در آخر از آن می‌خواهیم، تنظیم می‌کنیم.

استفاده از فلاش برای کنترل پس زمینه

همچنین استفاده از فلاش برای کنترل پس زمینه هم موثر است. برای تحقق این هدف ، یک فلاش کوچک را با یک سوم نور منبع اصلی اضافه می‌کنیم و در نزدیکی پس زمینه قرار می‌دهیم. ما می‌توانم آن فلاش را به مقوا نزدیک‌تر کنیم تا زمینه را روشن‌تر شود یا برعکس، و آن را تاریک کنیم. من همچنین می‌توانیم آن را به بالا یا پایین ببریم تا همین اثر را ایجاد کنیم. در بعضی موارد، خوب است آنچه که در پس‌زمینه موضوع وجود دارد نشان داده شود، اما در بعضی دیگر بهتر است بی‌خیال آن شوید.

 

 

ایجاد پس زمینه‌ی سیاه

برای ایجاد پس زمینه‌ی سیاه، دو گزینه را در اختیار داریم. ساده‌ترین راه استفاده از یک مقوای سیاه و تاریک کردن آن است. حالت دوم استفاده از دو فلاش به عنوان نور اصلی است. از آنجا که نور ناشی از فلاش خیلی سریع خاموش می‌شود، اگر ما دو فلاش اصلی خود را روشن کنیم، بنابراین مجبور هستیم از دیافراگم‌هایی مثل ƒ/16 یا ƒ/22 استفاده کنیم، که در این حالت حتی اگر یک مقوای سبز هم در پشت سوژه‌ی خود داشته باشم، سیاه خواهد شد. اگر می‌خواهیم در ظهر یک روز آفتابی عکاسی کنیم و در عین حال به پس زمینه‌ی سیاه نیاز داریم، این تکنیک بسیار کاربردی خواهد بود.

 

 

اگر بخواهیم از دیافراگم ƒ/8 یا ƒ/11 استفاده کنم، نور روز کاملا کافی خواهد بود تا به تنهایی پس زمینه را روشن کند. اما اگر دیافراگم را تا آخرین حد ببندم و از همگام سازی فلاش با سرعتی بسیار بالا استفاده کنم تا بتوانم به سرعت شاتر 1/1000 ثانیه برسم، پیش زمینه‌ی من کاملاً تاریک خواهد بود.

ما بعضی اوقات دوست داریم نگاهی به پس زمینه سیاه داشته باشیم، چرا که موضوع را برجسته‌تر جلوه می‌دهد. موضوع تبدیل به تنها بخشی از عکس می‌شود که نور را دریافت کرده و روشن شده است، بنابراین چشم بیننده مستقیماً به نقطه‌ی کانونی تصویر منتقل می‌شود. اگر بعضی از گلبرگ‌ها با یکدیگر تداخل رنگی داشته باشند یا تحت شرایطی خاص با پس زمینه‌ی سیاه ادغام شوند، در این زمان باید از سومین منبع نور هم استفاده کنم تا تعادل خوبی را در نوردهی برایم به وجود بیاورد. این نور باعث می‌شود هاله‌ای از نور دور سوژه شکل بگیرد و آن را از پس زمینه جدا کند.

 

 

عکاسی ماکرو در شرایط ابری

اگر در یک روز آسمان پوشیده از ابر باشد و نتوانم پس زمینه را سیاه کنیم، و در عین حال بخواهم جزئیات را به تصویر بکشیم، به راحتی می‌توانیم سرعت شاتر را کم کنیم تا نوردهی مورد نظرمان را به دست بیاوریم. با استفاده از سرعت شاتر آهسته‌تر نیز این مورد را آزمایش کنید تا به ظاهری که می‌خواهید برسید. مطمئن شوید که در این حالت از سه پایه استفاده می‌کنید و در صورت نیاز به سرعت شاتر در سرعت 1/30 یا کمتر هم می‌توانید برسید. هرچه خلاقیت بیشتری داشته باشید می‌توانید تصاویر بهتری را ثبت کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *