مقالات و آموزش‌ها

بررسی تخصصی دوربین بدون‌آینه نیکون Z7

بالاخره دوربین‌های بدون آینه نیکون هم معرفی شدند. پس از چند هفته شایعات و ویدئو‌های تبلیغاتی و عکس‌های درز کرده، بالاخره دو دوربین نیکون Z7 و Z6 هم معرفی شدند. دو مدل تقریباً نزدیک به هم که امکانات مشابه زیادی دارند، اما هر کدام دقیقاً برای بازار هدف خاص خودشان ارائه شده‌اند و این نشان می‌دهد که نیکون از همین ابتدای راه می‌داند که نمی‌توان بازار دوربین‌های بدون آینه را صرفاً یک بازار بزرگ و مشابه هم در نظر گرفت و باید همانند دوربین‌های سونی بدون آینه، در گروه‌های مختلف و جداگانه، این بازار را پوشش داد. ما فارغ از مشابهت‌ها، دوربین دیگر یعنی Nikon Z6 را در مقاله جداگانه‌ای پوشش خواهیم داد و درباره تفاوت‌های آن‌ها بیشتر توضیح می‌دهیم. بنابراین در این مقاله تنها به بررسی دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 می‌پردازیم.

 

اگرچه دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 می‌تواند رقیب بسیار جدی برای دوربین‌های سری آلفا 7 سونی باشد، اما نباید فراموش کنیم که در طی یک دهه گذشته که نیکون و کانن بر دوربین‌های DSLR خودشان پافشاری می‌کردند، سونی در حال هزینه کردن برای گسترش اکوسیستم آلفا خودش بوده و طبیعتاً خیلی جلوتر از نیکون است. می‌توانیم امیدوارم باشیم که نیکون با این آغاز دلگرم کننده، بتواند این فاصله را به زودی جبران کند و بازار کاربران دوربین‌های بدون آینه نیکون سری Z به زودی داغ شود. آنچه که در این مقاله به آن می‌پردازیم، صرفاً معرفی مشخصات و امکانات این دوربین است.

 

حسگر دوربین بدون‌آینه نیکون Z7

 

این دوربین از یک حسگر در ابعاد فول‌فریم استفاده می‌کند. این ابعاد حسگر در دوربین‌های DSLR نیکون به فرمت FX مشهور است و همانند همان دوربین‌ها، از نوع حسگر‌های CMOS است. نیکون در این دوربین از تکنولوژی طراحی BSI استفاده کرده است که مخفف Backside-illuminated است. این تکنولوژی به حسگر امکان می‌دهد تا بتواند در محیط‌های کم‌نور، عکس‌های بسیار شفاف‌تر و روشن‌تر با نویز کمتر بگیرد. رزولوشن این حسگر 45.7MP است.

 

 

 

 

این دقت حسگر دقیقاً همان رزولوشن حسگری است که در نیکون D850 هم استفاده شده بود. اما از آنجا که این حسگر برای اولین بار در تاریخ نیکون، به لرزشگیر هم مجهز شده و دارای تکنولوژی BSI است، اینکه دقیقاً همان ساختار D850 باشد را منتفی می‌کند.

 

تکنولوژی BSI معمولاً برای جبران اندازه کوچک حسگر دوربین‌های کامپکت به کار می‌رود و تابه‌حال فقط در دوربین‌های فول‌فریم سونی مانند Sony A7R II دیده شده است. با وجود این قابلیت‌ها، می‌توان حدس زد که کیفیت این دوربین، حتی از دوربین پرچم‌دار D850 هم بالاتر باشد (و احتمالاً نشانه‌ای بابت اینکه این حسگر ساخت سونی است!). مانند دیگر دوربین‌های DSLR نیکون، این دوربین هم می‌تواند با فرمت خام و با عمق رنگ 14-bit و 12-bit هم عکاسی کند.

 

فوکوس خودکار در دوربین بدون‌آینه نیکون Z7

 

وقتی آینه را از روی دوربین‌های بدون آینه حذف کردند، این دوربین‌ها امکان استفاده از همان سیستم فوکوس خودکار که در دوربین‌های DSLR بود را از دست دادند. اما دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 هم همانند دوربین‌های پیشرفته بدون آینه دیگر، حسگر‌های فوکوس را در سطح خود حسگر تصویر قرار داده است تا به یکی از قوی‌ترین سیستم‌های فوکوس خودکار دست پیدا کند. این یکی از بهترین تکنولوژی‌های فوکوس خودکار است که خصوصاً برای دنبال کردن سوژه‌های متحرک در هنگام عکاسی و فیلم‌برداری، کارآیی بسیار بهتری نسبت به دوربین‌های DSLR دارند.

 

 

 

این سیستم فوکوس، یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها بین این دوربین و نیکون Z6 است. در دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 تعداد 493 نقطه فوکوس (دقت کنید، تقریباً 500 نقطه فوکوس) نزدیک به 90 درصد از سطح حسگر را می‌پوشانند.

 

بنابراین احتمال اینکه سوژه شما، در لبه باریکی از کناره تصویر، خارج از نقاط فوکوس قرار بگیرد، تقریباً صفر است. از آنجا که این سیستم فوکوس از نوع تشخیص فاز یا Phase Detection است و این دوربین می‌تواند از فوکوس تشخیص کنتراست هم برای تشخیص فوکوس استفاده کند، این سیستم ترکیبی در دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 را فوکوس هیبریدی می‌نامند. شما می‌توانید از منوی دوربین، میزان حساسیت و سرعت سیستم فوکوس خودکار دوربین را تعیین کنید.

 

اما این تنها روش فوکوس در این دوربین نیست. شما همچنان می‌توانید فوکوس را به صورت دستی و با قابلیت Focus Peaking انجام دهید. یعنی وقتی رینگ فوکوس را می‌چرخانید، نقاطی از تصویر که فوکوس شده‌اند هایلایت می‌شوند تا بتوانید در منظره‌یاب یا نمایشگر LCD دوربین، آن‌ها را به راحتی تشخیص دهید.

 

دو امکان عالی هم برای عکاسان منظره و ماکرو در این دوربین وجود دارد. یکی از آن‌ها Focus Shift Shooting است که به شما امکان می‌دهد عکس‌های پی‌درپی را با عمق میدان‌های متفاوت بگیرید و بعداً آن‌ها را با هم ترکیب کنید تا عمق میدان عکس‌ نهایی افزایش یابد و دیگری که قابلیت جدیدی است Peaking Stack نام دارد و به‌واسطه آن دوربین می‌تواند در هر عکسی که می‌گیرد، محدوده عمق میدان را بلافاصله نمایش دهد تا بدانید که تا کجای تصویر را در محدوده فوکوس دارید.

 

پردازشگر دوربین بدون‌آینه نیکون Z7

 

پردازشگر Expeed 6 بالاخره در دوربین‌های نیکون قرار گرفت. نسل جدید پردازشگر‌های نیکون که حتی از پردازشگر D850 هم سریع‌تر است، برای نخستین بار در یک دوربین کاملاً رده بالا دیده شده و امکان ثبت عکس با پردازش نویز بسیار بهتر، فیلم‌برداری 4K و سرعت عکس‌برداری 9 فریم بر ثانیه را برای این دوربین فراهم کرده است. ظاهراً یک گزینه شارپنس به نام mid-level sharpening هم در منوی Picture Control این دوربین قرار گرفته که امکان شارپ‌ سازی با تنظیمات بیشتر را در اختیار کاربران می‌گذارد.

 

یک مانت جدید در دوربین نیکون Z7

 

همان‌طور که از همان زمانی که تصاویر طراحی اولیه این دوربین‌ها به بیرون درز کرد، می‌توانستیم حدس بزنیم که این سیستم جدید، نمی‌تواند با مانت لنز‌های قبلی نیکون طراحی شود. نیکون در دوربین Z7 از یک مانت جدید رونمایی کرده است که مانت Z نام دارد.

 

این مانت دارای دهانه‌ای بزرگ‌تر از مانت قبلی خودش است که ظاهراً بهترین تعادل بین اندازه دهانه، اندازه حسگر فول‌فریم و فاصله کانونی فلنج دوربین است. قطر این مانت با 55 میلی‌متر، به میزان قابل توجهی بزرگ‌تر از قطر 44 میلی‌متری قطر دهانه دوربین‌های فول‌فریم یا سری FX خودش است.

 

این مانت حتی از قطر دهانه 46.1mm دوربین‌های بدون آینه سونی هم خیلی بزرگ‌تر است و این امکان را به نیکون می‌دهد تا لنز‌هایی با دیافراگم‌های بزرگ‌تر را بسیار راحت‌تر تولید کند.

 

هرچند که انتخاب مانت به این بزرگی، احتمالاً مشکلاتی برای طراحی کوچک‌تر بدنه ایجاد می‌کند، اما این طراحی، دست نیکون را در آینده باز‌تر خواهد کرد و طراحی بسیار هوشمندانه‌ای محسوب می‌شود.

 

توجه داشته باشید که مانت دوربین‌های فول‌فریم نیکون تا به امروز، می‌توانستند در بزرگ‌ترین حالت خود، حداکثر دیافراگم f/1.2 داشته باشند. یعنی به لحاظ تئوری، مانت این دوربین‌ها نمی‌توانست هرگز از f/1.2 بازتر شود. در حالی که مانت جدید به لحاظ تئوری، امکان تولید لنز‌هایی با حداکثر دیافراگم f/0.95 را نیز میسر می‌کند. این نکته کوچکی نیست و جالب اینجاست که نیکون، هم اکنون کار روی ساخت چنین لنزی را آغاز کرده است که کمی بعد‌تر به آن نیز می‌پردازیم.

 

مانت جدید این دوربین دارای 11 کنتاکت (اتصال) برای دسترسی به تمامی امکانات لنز است و جایی که لنز بسته می‌شود تا حسگر، تنها 16 میلی‌متر فاصله دارد. این که چطور نیکون توانسته بخش اصلی بدنه دوربین را تا به این اندازه کوچک طراحی کند به دلیل همین فاصله بسیار کوتاه مانت تا حسگر است. یادمان باشد که فاصله کانونی فلنج در دوربین‌های سونی آلفا، 18 میلی‌متر و فاصله کانونی فلنج در دوربین‌های نیکون سری Nikon 1 که حسگر بسیار کوچک‌تری داشتند، 17 میلی‌متر بود.

 

وقتی فاصله کانونی فلنج این‌قدر کوتاه است، خبر بسیار خوبی برای عکاسانی است که احتمالاً بخواهند لنز‌های مختلف را با استفاده از مبدل لنز، روی این دوربین ببندند و احتمالاً به زودی شرکت‌های مختلف، برای ساخت انواع مبدل‌های تبدیل لنز‌های دیگر برای این دوربین دست به کار شوند.

 

 

هماهنگی لنز‌های سری F با نیکون Z7

 

طبیعی است که وقتی شرکتی مانند نیکون، با این تعداد لنز DSLR که در بازار دارد، یک دوربین با مانت متفاوتی را تولید می‌کند، یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربرانش این باشد که با لنز‌های قبلی باید چه کنند. به همین دلیل هم همزمان با معرفی لنز‌ها و دوربین‌های جدید، مبدل لنز‌های قدیمی‌تر را هم معرفی کرد تا خیال کاربران را بابت استفاده از لنز‌های مانت FX راحت کند. این مبدل امکان تبدیل صدها لنز موجود این شرکت به مانت Z را فراهم می‌کند.

 

البته طبیعتاً بسته به سال تولید و امکاناتی که هر کدام از لنز‌ها دارند، ممکن است تعدادی از لنز‌ها یا برخی از قابلیت‌های لنز‌های قدیمی‌تر با سیستم جدید همخوانی نداشته باشند. اما این تعداد انگشت شمار است و به گفته خود نیکون، نزدیک به 360 لنز ساخته شده توسط این شرکت، همگی می‌توانند با این مانت جدید، دستکم امکان نورسنجی خودکار را داشته باشند. اما اگر بخواهید که هم نورسنجی و هم فوکوس خودکار را همزمان داشته باشید، این تعداد احتمالاً به 93 لنز کاهش می‌یابد.

 

البته تعداد لنز‌های FX موجود در بازار نیکون هم تقریباً همین 93 لنز هستند و این ناهماهنگی احتمالاً مربوط به لنز‌های مانت DX می‌شود. نباید فراموش کنیم که به‌هرحال لنز‌های سری DX با بزرگنمایی 1.5 برابر که روی دوربین‌هایی مانند D500 یا D7500 بسته می‌شوند، در حال حاضر نیز با دوربین‌های نیکون فول‌فریم هماهنگی درستی ندارند و طبیعتاً همراه با مبدل لنز نیز نمی‌توانند هماهنگ شوند. باید صبر کنیم و ببینیم نتیجه تست لنز‌های DX روی این مبدل لنز چه خواهد شد.

 

لرزشگیر نیکون Z7

 

بدون شک در کنار تمامی قابلیت‌ها و امکانات جدید دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 ، جذاب‌ترین چیزی که می‌توانستیم بشنویم این بود که بالاخره برای نخستین بار نیکون پذیرفت که قرار دادن لرزشگیر روی حسگر گزینه بسیار بهتری از قرار دادن لرزشگیر روی تمامی لنز‌های دوربین است!

 

این قابلیت که پیش از این در دوربین‌های فول‌فریم سونی آلفا نیز امتحان خود را پس داده بود، عکاسان امکان می‌دهد تا حتی هنگام استفاده از لنز‌های ارزان قیمت برند‌های دیگر که لرزشگیر VR ندارند هم بتوانند در نور کم، از لرزش دست و محوشدگی عکس‌هایشان جلوگیری کنند. از سوی دیگر از آنجا که دیگر نیازی به قرار دادن لرزشگیر در لنز‌ها وجود ندارد، طبیعتاً لنز‌های سری Z بسیار سبک‌تر و ارزان‌تر تولید خواهند شد.

 

سوال اصلی اینجاست که اگر خود لنز‌های سری FX دارای لرزشگیر باشند، ترکیب این دو لرزشگیر چه خواهد شد؟ نیکون در این رابطه به گفتن اینکه آن‌ها با هم هماهنگ خواهند بود بسنده کرده است. در برخی از ترکیب‌های این‌چنینی، مانند آنچه در رابطه با دوربین‌های Pen الیمپوس با لنز‌های قدیمی این شرکت که خود دارای لرزشگیر هستند، این دو لرزشگیر می‌توانند تأثیر یکدیگر را بیشتر کنند. اما درباره این ترکیب در نیکون، هنوز تست‌های انجام شده گزارشی را عنوان نکرده‌اند و باید منتظر بمانیم و ببینیم در عمل چگونه هستند.

 

اما نکته مهم دیگر، تأثیر این لرزشگیر در منظره‌یاب دوربین است. تا به امروز، کانن و نیکون با عنوان کردن این موضوع که لرزشگیر روی حسگر، تأثیر خوبی در تصویری که در منظره‌یاب نشان داده می‌شود ندارد، از قرار دادن لرزشگیر روی حسگر اجتناب می‌کردند. اما اکنون که منظره‌یاب دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 از نوع الکترونیک است و تصویری که نشان می‌دهد، در واقع تصویر مستقیم حسگر دوربین است، بنابراین آنچه در منظره‌یاب می‌بینیم نیز بدون لرزش است و همان تأثیر لرزشگیر اپتیکال در دوربین‌های DSLR را نشان می‌دهد.

 

 

 

بدنه دوربین نیکون Z7

 

بدنه این دوربین شباهت زیادی به دوربین‌های نیکون DSLR ندارد و بیشتر ترکیبی از دوربین‌های بدون آینه سونی a7 و زبان طراحی بی‌نظیر دوربین‌های Samsung NX مانند مدل NX1 است. نیکون تاکید کرده که بدنه آلیاژ منیزیم در این دوربین، همان عایق‌بندی و کیفیت دوربین رده بالای D850 این شرکت را دارد.

 

آنچه که از درگاه‌ها و پوشش اطراف دکمه‌ها و کیفیت این دوربین می‌بینیم نیز تائید می‌کنند که با یک دوربین بسیار محکم و پایدار روبرو هستیم. نیکون درباره عمر شاتر این دوربین نیز عدد 200 هزار شات را اعلام کرده است که با عمر شاتر برخی از مدل‌های بدون آینهSony  با 500 هزار شات عمر شاتر، فاصله زیادی دارد. اما این تفاوت، چیزی از قابلیت‌های این دوربین کم نمی‌کند.

 

دکمه‌های کنترلی و امکانات نیکون Z7

 

در بالای دوربین، یک دکمه استاندارد چرخان تعیین وضعیت نوردهی همراه با یک دکمه قفل میانی می‌بینیم. این دکمه بسیار مینیمال طراحی شده و تنها شامل حالت‌های PASM، یک وضعیت Auto و سه حالت برنامه‌ریزی U1 ، U2 و U3 می‌شود. طبیعتاً انتظار هم نداشتیم که حالت‌های Scene و دیگر حالت‌های نوردهی را در یک دوربین حرفه‌ای در این سطح ببینیم.

 

 

 

اما دکمه‌های روی دستگیره همان ظاهر آشنای نیکونی را دارد. دکمه شاتر با دکمه روشن و خاموش احاطه شده و دکمه‌های ضبط ویدئویی، ISO و جبران نوردهی نیز در کنار آن قرار گرفته‌اند. اما دکمه چرخان پشت، برخلاف دوربین‌های DSLR نیکون، تقریباً در بالای دوربین واقع شده و دکمه چرخان دوم هم همان جای خودش در DSLR ها است. صفحه نمایش تک رنگ بالای دوربین بزرگ و با پس زمینه نور خاکستری رنگ است.

 

در پشت دوربین نیز چیدمان دکمه‌ها بسیار شبیه به دوربین‌های سری 5000 نیکون است. از آنجا که نمایشگر دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 رو به بیرون تا می‌شود، دکمه‌ها همگی در بالا و سمت راست نمایشگر قرار گرفته‌اند تا LCD بتواند اندازه بزرگ 3.2 اینچی داشته باشد.

 

در قسمت جلوی دوربین، یک تغییر نه چندان خوشایند، حذف مثلث قرمز رنگ زیبای زیر دکمه شاتر است که نیکونی‌ها در طی این سال‌ها خاطرات زیادی با آن داشتند. این مثلث جای خود را به خطی باریک در کناره گریپ داده است. اما در کنار لنز، دو دکمه Function قابل برنامه‌ریزی داریم که می‌توانید آن را به قابلیت‌هایی که دوست دارید اختصاص دهید.

 

خوشبختانه گریپ بزرگ این دوربین آن را بسیار خوشدست کرده است و امکان بستن و حمل لنز‌های بزرگ را به دوربین می‌دهد. این گریپ بزرگ که از باطری استاندارد دوربین‌های اخیر DSLR نیکون مانند D850 ، D750 یا حتی D7500 استفاده می‌کند، بزرگ‌تر و گودتر از دوربین‌های بدون آینه سونی است.

 

نمایشگر و منظره‌یاب دوربین بدون‌آینه نیکون Z7

 

نمایشگر این دوربین با ابعاد 3.2 اینچ و رزولوشن 2.1 میلیون نقطه‌ای، یکی از بهترین و با کیفیت‌ترین نمایشگر‌هایی است که تابه‌حال برای دوربین‌های بدون آینه ساخته شده. اگرچه مقایسه این نمایشگر با نمایشگر دوربین Nikon D850 که با همین ابعاد، رزولوشنی برابر با 2,359,000 نقطه دارد، ممکن است یک نقطه ضعف محسوب شود، اما نباید فراموش کنیم که مثلاً نمایشگر رقیب اصلی این دوربین در برند سونی، یعنی دوربین Sony a7R III، با رزولوشن 1,440,000 نقطه، تقریباً نصف این نمایشگر کیفیت دارد.

 

متأسفانه این نمایشگر به طور کامل رو به سمت جلو برنمی‌گردد و این ضعف برای کسانی که فیلم‌برداری سلفی (Vlogging) می‌کنند چندان خوشایند نیست. LCD دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 می‌تواند به سمت پایین تا شده و همچنین به سمت بالا نیز باز شود.

 

 

بنابراین برای فیلم‌برداری از زوایای خیلی بالا یا پایین، می‌توانید به راحتی از آن استفاده کنید. این نمایشگر تمام لمسی بوده و همان‌طور که گفتیم، از قابلیت فوکوس سریع با لمس روی تصویر نیز پشتیبانی می‌کند.

منظره‌یاب دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 از نوع الکترونیکی است. این منظره‌یاب‌ها با پیشرفت تکنولوژی در حال بهبود هستند و امروزه کیفیت تصویر آن‌ها به منظره‌یاب‌های نوری یا اپتیکال بسیار نزدیک شده است. اگرچه بسیاری از عکاسان حرفه‌ای ، همچنان تصویر واضح و واقعی منظره‌یاب‌های اپتیکال را ترجیح می‌دهند، اما کیفیت منظره‌یاب الکترونیکی QVGA نیکون Z7 با رزولوشن 3.6 میلیون نقطه و ابعاد 0.5 اینچ که بزرگنمایی 0.80x دارد، فوق‌العاده عالی است و طبیعتاً این کیفیت بالا در کنار اینکه می‌تواند شرایط نورسنجی (تغییر نور و وایت بالانس و …) را هم نشان دهد، احتمالاً شما را راضی خواهد کرد.

 

خصوصاً اینکه اندازه بزرگنمایی 0.80x که حتی از D850 و Sony a7R III هم بزرگ‌تر است، برای عکاسان حرفه‌ای بسیار جذاب‌ است.

 

قابلیت فیلم‌برداری نیکون Z7

 

این روز‌ها اگر دوربینی بدون قابلیت فیلم‌برداری 4K معرفی شود برای همه جای سوال است. خصوصاً اینکه دوربینی در رده قیمتی بالاتر از 1500 دلار باشد. دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 هم همانند رقبای دیگر در رده دوربین‌های بدون آینه مانند پاناسونیک و سونی، دارای فیلم‌برداری 4K UHD با رزولوشن استاندارد 3840×2160 پیکسل است.

 

این دوربین می‌تواند روی حافظه داخلی خودش با عمق رنگ 8-bit و روی خروجی HDMI خودش با عمق رنگ 10-bit فیلم‌برداری کند و ویدئو‌ها با فرمت‌های .MOV یا .MP4 قابل ذخیره‌سازی هستند. نیکون در این دوربین پروفایل اختصاصی Log خودش را هم قرار داده است که N-Log نام دارد. جالب اینجاست که این قابلیت به صورت استاندارد در این دوربین موجود است و قرار نیست مانند برخی از دوربین‌ها بابت فعال کردن نرم‌افزاری آن پولی پرداخت کنید!

 

امکانات پیشرفته فیلم‌برداری مانند Focus Peaking، Zebra ، Active D-Lighting و حتی لرزشگیر الکترونیکی هم در این دوربین قرار گرفته تا تصویربرداران حرفه‌ای بتوانند بهترین کیفیت خروجی ممکن را از آن دریافت کنند. نهایتاً اینکه می‌توانید با رزولوشن Full HD این دوربین، اسلوموشن‌های 120 فریم بر ثانیه ضبط کنید و ویدئو‌های تایم‌لپس آن نیز رزولوشن 8K یعنی 7680×4320 دارند.

 

درگاه‌های ارتباطی و پورت‌ها و اسلات کارت حافظه نیکون Z7

 

این شاید عجیب‌ترین تصمیم‌گیری نیکون در این دوربین جدید باشد. اگرچه این شرکت قبلاً در برخی از دوربین‌های خودش مانند D500، D850 یا D5 هم از فرمت کارت حافظه XQD استفاده کرده بود، اما آن دوربین‌ها می‌توانستند “علاوه بر کارت SD” از این کارت نیز استفاده کنند.

 

 

 

جای تعجب دارد که نیکون، کاربران دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 را تنها به استفاده از کارت‌های XQD محدود کرده و عکاسان نمی‌توانند از کارت‌های SD در این دوربین استفاده کنند. اگرچه نیکون اصرار دارد که روی امکانات و سرعت این کارت‌ها تاکید کند، اما اگر نمی‌خواهید از آن‌ها استفاده کنید چاره‌ای ندارید جز اینکه منتظر بمانید تا کارت‌های CFExpress که احتمالاً با XQD هماهنگ هستند وارد بازار شوند و دستکم از آن‌ها استفاده کنید.

 

نیکون از ارتباطات بی‌سیم WiFi و بلوتوث نیز پشتیبانی می‌کند. گفته می‌شود که این دوربین با نسخه SnapBridge 2.5 کار می‌کند و بنابراین امکان ارتباط بی‌سیم کم‌مصرف بلوتوثی بین دوربین و تلفن‌های همراه میسر است. همان‌طور که گفته شد در یک طرف دوربین، درگاه HDMI قرار دارد. علاوه بر آن درگاه‌های 3.5mm برای اتصال میکروفون، درگاه پرسرعت USB Type-C برای انتقال سریع فایل‌ها و یک درگاه اختصاصی برای اتصال کنترل‌ از راه دور قرار دارد.

 

درگاه باطری این دوربین نیز هم اندازه درگاه باطری D850 است. البته با این توضیح که این درگاه اگرچه هم اندازه باطری EN-EL15a است، اما نیکون ترجیح داده تا به منظور کاهش وزن دوربین، این دوربین را با مدل باطری EN-EL15b ارائه کند. دوربین بدون‌آینه نیکون Z7 می‌تواند با هر بار شارژ با این باطری (با استاندارد CIPA) حدود 400 شات بزند. نکته قابل توجه در این رابطه، امکان شارژ باطری با درگاه USB Type-C دوربین است که این امکان را به شما می‌دهد تا آن را با باطری‌های شارژی یا پاور بانک‌های عمومی موجود در بازار شارژ کنید. البته نیکون اعلام کرده که در حال کار روی یک باطری پک برای این دوربین است که می‌تواند دو باطری را در خود جای دهد، اما ظاهراً برخلاف گریپ‌های موجود در بازار، دارای دکمه شاتر عمومی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *