مقالات و آموزش‌ها

بهترین دوربین‌ عکاسی موجود در بازار ایران برای تازه‌کارها

انتخاب دوربین عکاسی با وجود این همه برند و مدل همیشه یک چالش بوده است. خصوصا برای تازه‌کارها که ممکن است اطلاعات دقیقی از چند و چون بازار نداشته باشند. واقعاً بهترین دوربین‌ برای تازه‌کارها چه ویژگی‌ دارد؟ باید به چه مشخصه‌هایی برای شروع دقت کنیم؟ تازه‌کارها به دو دلیلِ اصلی به دنبالِ دوربین‌های گران‌قیمت نمی‌روند؛ مشخصاً اولین دلیل محدودیتِ بودجه است، اما شاید مهم‌تر از آن نقشِ تجربه در انتخابِ دوربین عکاسی است. برندهای متعددی در بازار وجود دارند که هر کدام ممکن است گروهِ خاصی از کاربران را راضی کند.

در این متن در ابتدا سعی می‌کنیم دوربین‌ها را از نظر دو مشخصه کلی تفکیک کنیم. با این تفکیک خواهید دایره انتخاب شما را بسیار محدود می‌کنیم تا دیدِ بهتری برای گزینش به دست بیاورید. ما به هیچ وجه قصد نداریم که چند مدل را معرفی کنیم و شما در بین هزار و یک مشخصه گیج بشوید، بلکه هدف باز کردنِ دید شما برای انتخاب است.

بعد از تفکیک دو مشخصه کلی، سراغ معرفی چند مدل خواهیم رفت تا با بهترین‌های بازار بهتر آشنا شوید. برخی به خاطر قیمتِ مناسب در لیست هستند و برخی به خاطر کارایی که برای کاربر دارند. پس با ما همراه باشید و متن را به دقت مطالعه کنید؛ مشورت کنید و در نهایت از انتخاب خود لذت و بهره کافی را ببرید.

 

بهترین دوربین‌ها برای تازه‌کارها چه خصوصیاتی دارند؟

پاسخ به این سوال، جوابِ مشخصی ندارد. هر تازه‌کاری با هدف و بودجه مشخصی به سمت انتخاب خود حرکت می‌کند که پاسخ سرراست به این سوال را پیچیده می‌کند. اما با این حال به چند موضوع اساسی می‌پردازیم تا شما راحت‌تر دست به انتخاب بزنید.

اولین موضوعی که باید به آن اشاره کنیم تفاوتِ بین انواعِ سیستمِ دوربین‌هاست. می‌توان آن‌ها را در سه دسته جای داد: دوربین‌های حرفه‌ای DSLR ، حرفه‌ای بدون آینه Mirrorless و کامپکت‌های خانگی نیمه حرفه‌ای.

موضوع دوم تفاوت بین قطع فیلم فول فریم Full Frame و کراپ فریم APS-C است که اگر تا به حال جستجو کرده باشید، اولین مشخصه‌ای است که احتمالاً بعد از مگاپیکسل آن را در بین مشخصات دیده‌اید و شاید پرسیده باشید، خب این مشخصه به چه معنی است؟ آیا در کیفیت کار اثرگذار است؟ با ما همراه باشید تا خیلی خلاصه و جمع جور به شما در این موارد اطلاعات لازم را انتقال دهیم.

 

انواع سیستم دوربین‌ها؛ کدام نوع دوربین برای تازه‌کارها بهتر است؟

همانطور که گفتیم اگر به طور کلی بخواهیم حرف بزنیم باید از سه دسته سیستم یاد کنیم: دوربین‌های DSLR،‌ بدونِ آینه Mirrorless و انواع کامپکت. یک تازه‌کار ممکن بر اساس بودجه و هدف دست به انتخاب یکی از این موارد بزند. نگاهی مختصر به این سه مورد خواهیم داشت. رویکرد ما در این متن به این ترتیب است که تا جای ممکن شما را از یک انتخاب نامناسب دور می‌کنیم.

​دوربین‌های DSLR و تازه‌کارهای حرفه‌ای

در واقع این فناوری طوفانِ‌ دنیای دیجیتال بود. بعد از موفقیت SLR‌ها،‌ حرف D نشان‌دهنده یک دوربین SLR دیجیتالی است. قصد نداریم در مورد مهندسی این دوربین‌ها حرف بزنیم. دسته DSLR بهترین انتخاب برای تازه‌کارانی است که به معنایِ واقعی به دنبالِ یک دوربینِ حرفه‌ای با قابلیتِ تعویض لنز هستند.

قیمت مناسب در کنار ویژگی‌های حرفه‌ای همچنان افراد را در انتخاب بین یک DSLR و Mirroless مردد می‌کند. انواع بدون آینه سیستم به روزتری هستند، اما با توجه به اینکه همچنان از نظر کیفیت عکس تفاوتی بین این دو سیستم نیست، عوامل مختلفی در انتخاب دخیل می‌شوند.

 

​دوربین بدون آینه Mirrorless و تازه‌کارها با بودجه کافی

بعد از دوربین‌های DSLR، بدون‌آینه‌ها پا به دنیای تصویر گذاشتند. در حال حاضر اختلافی از نظر کیفی بین سیستم Mirrorless و DSLR نیست. اولین تفاوت در نحوه نمایش تصویر از چشمی viewfinder است. در سیستم DSLR‌ ما تصویر را اپتیکال مشاهده می‌کنیم؛‌ یعنی تصویر روی یک آینه تشکیل می‌شود و ما آن را می‌بینیم. بدون آینه‌ها Mirrorless اما تصویر را به صورت الکترونیکی برای شما به نمایش در می‌آورد. همین‌جا باید به این نکته توجه کنیم که برخی عکاسان ترجیح می‌دهند همان‌چیزی را ببینند که در واقع هست. در سیستم بدون آینه تصویری که ثبت می‌شود را از چشمی خواهید دید.

  • دوربین بدون آینه در کل دوربین جمع و جورتری است.
  • سیستم بدون آینه گران‌تر است.
  • دوربین DSLR تنوعِ لنز بیش‌تری دارد. (البته می‌توانید با کانورتر این مسئله را حل کنید)
  • فوکوس خودکار در بدون آینه سرعت و دقتِ بیش‌تری دارد.
  • عکاسی پی در پی در بدون آینه سریع‌تر است.
  • دوربین DSLR معمولاً از باتری‌های بزرگ‌تری برخوردارند که یعنی دیرتر شارژ خالی می‌کنند.

​کامپکت‌های خانگی یا بریج Bridge Camera

هر دو سیستمِ قبل قابلیتِ تعویض لنز را دارند. دستِ عکاس باز است که مطابق با نیاز و هدفی که دارد انواعِ لنزها را تهیه کند، آن را به بدنه دوربین عکاسی مانت کند و لذت ببرد. اما در کامپکت‌ها یک محدوده کانونی مشخص در اختیار کاربر است و نمی‌تواند دست به تعویض لنز بزند.

در واقع این آخرین تلاشِ یک تازه‌کار برای تهیه‌ دوربین عکاسی حرفه‌ای است. اگر بودجه خیلی محدودی دارید یا صرفاً می‌خواهید دنیای عکاسی با یک بدنه دوربین را تجربه کنید، کامپکت‌های گران‌قیمتی هم نظیر Nikon Coolpix P1000 وجود دارند که تا محدوده فاصله کانونی وسیع 24 تا 3000 میلی‌متری و زوم 125 برابر اپتیکال را به کاربر هدیه می‌کنند. یادمان باشد که در این میان گوشی هوشمندِ iPhone 13 Pro Max زوم اپتیکال 6x دارد.

 

 

تفاوت بین دوربین‌های فول‌فریم Full Frame و کراپ فریم APS-C

معمولاً اکثر تازه‌کارها در ابتدای راهِ خود سراغِ دوربین با سنسور کراپ APS-C می‌روند. باید خاطرنشان کنیم که تفاوتِ چندانی بین کیفیت نیست و بیش‌تر بحث بر سر کادرِ تصویر است. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که شما لنز با فاصله‌ کانونیِ‌ مشخصی در یک دوربین کراپ فریم APS-C می‌بندید؛ در این صورت تصویر شما در نسبت با یک دوربین فول فریم Full Frame بسته‌تر خواهد بود.

موضوعِ بعدی که باید به آن اشاره کنیم این است که دوربین‌های فول‌فریم به خاطر اندازه بزرگ‌تر سنسور در شرایطِ نوری کمتر معمولاً بهتر عمل می‌کنند. البته این موضوع به عواملِ دیگری هم بستگی دارد، اما در شرایط مشابه،‌ فول‌فریم عکاسِ بهتری در نور کم‌تر است و خروجی شارپ‌تری خواهند داشت.

مشخصه بعدی عمقِ میدان است. برای درک این موضوع عکس‌هایی را در نظر داشته باشید که پشت سوژه تار می‌شود. در فول‌فریم‌ها این تاری Blur بیش‌تر است و در این صورت سوژه برجسته‌تر می‌شود. این به خاطر عمق‌ِ میدان کمتر در دوربین‌های فول‌فریم است. به همین خاطر عکاسی از مناظر، طبیعت، حیات وحش، ورزشی،‌ عکاسی از خیابان و مواردی از این دست با کراپ‌فریم‌ APS-C بهتر است. چرا که ناحیه بیش‌تری را در فوکوس خود قرار می‌دهد. همین‌جا می‌توانیم تاکید کنیم که حتی افرادِ حرفه‌ای گاهی ترجیح می‌دهند از یک کراپ‌فریم استفاده کنند.

در نهایت هم باید به قیمت اشاره کنیم. قیمتِ دوربین‌های فول‌فریم از کراپ‌فریم‌ها بالاتر است و به خاطرِ‌ اینکه APS-C دستِ عکاس را نمی‌بندد، تازه‌کارها معمولاً روی این نوع از دوربین‌های عکاسی دست می‌گذارند.

 

قبل از اینکه چند مدل دوربین را به شما معرفی کنیم، خیلی سرراست بگوییم که برای اکثر تازه‌کارها DSLR‌های کراپ فریم بهترین انتخاب هستند. با وجود تمامِ امکاناتِ حرفه‌ای که در اختیار خواهید داشت، قیمتِ‌ بسیار مناسبی خواهند داشت.

برای تازه‌کاران با بودجه بسیار محدود و یا آن‌هایی که می‌خواهند یک دوربین خانگی داشته باشند، کامپکت‌های حرفه‌ای در بازار موجود هستند که نیازهای شما را برطرف می‌کنند. و اما‍!‌ برای تازه‌کاران دست به جیب،‌ بدون قطع یک بدون‌ آینه Mirrorless درست درمان، آن‌ها را به فناوری روز پیوند می‌زند. یادمان باشد که مهم‌ترین اصل در عکاسی خلاقیت است و امروزه شما با یک DSLR کراپ فریم هر کاری که فکرش را بکنید می‌توانید انجام دهید.

خب بریم سراغ چند پیشنهاد از بین بهترین‌ دوربین‌های عکاسی برای تازه‌کارها. سعی می‌کنیم با معرفی چند مدل از بین سیستم‌ها و قطع فیلم‌های مختلف شما را با این دسته‌بندی که در اختیارتان قرار دادیم بیش‌تر آشنا کنیم.

سونی a6000 SONY یک بدون آینه کاربردی | بهترین دوربین برای تازه‌کارها

 

 

 

با اینکه پیشنهاد ما یک DSLR بود، معرفی را با یک بدون آینه Mirrorless آغاز می‌کنیم. در بین تازه‌کارانی که می‌خواهند به یکباره وارد فناوری روز شوند، این شروع خوبی در دنیای میرورلِس‌هاست. دوربین عکاسی دیجیتال سونی SONY a6000 یک بدونِ آینه کراپ فریم است که با سنسور 24.3 مگاپیکسلی و فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه، عملاً تمام نیازهای امروزی را پاسخ می‌دهد.

هر چند این دوربین سال 2012 میلادی به بازار عرضه شد، ولی با وجود مشخصاتی که دارد همچنان می‌تواند یک شروعِ عالی در دنیای بدون آینه‌ها باشد. سیستم فوکوس خودکار آن چشم‌گیر است و می‌تواند برای کسانی که قصد دارند از مراسم، رویدادها یا حیات وحش عکاسی کنند، شدیداً کاربردی باشد. یکی از به صرفه‌ترین میرورلِس‌ها از نظر اقتصادی است. نگاهی به مشخصاتِ آن داشته باشیم:

  • سنسور 24.3 مگاپیکسلی APS-C CMOS
  • پردازش‌گر Biomz X image processor
  • سیستم فوکوس خودکار هیبرید با تشخیص 25 نقطه کنتراست و 179 نقطه
  • فلاش built-in
  • Multi interface shoe برای اتصال انواع میکروفون و فلاش
  • عکاسی پی در پی 11 فریم در ثانیه
  • پشتیبانی از Wi-Fi
  • 344 گرم

دوربین عکاسی بدون آینه سونی SONY a6000 برای چه کسانی مناسب است؟

  • تازه‌کاران و نوآموزان با بودجه کافی
  • حرفه‌ای‌ها برای ورود به دنیای میرورلِس که بیش‌تر قصد عکاسی دارند تا فیلمبرداری

دوربین کانن Canon EOS M50

 

 

 

یکی دیگر از میرورلِس‌های به صرفه همین مدل از کانن است. در مقایسه با دوربین SONY a6000 از قابلیتِ فیمبرداری 4K برخوردار است که می‌توان تکنیک‌های متنوع‌تری را اجرایی کرد. هر چند سیستم فوکوس خودکار Dual Pixel آن فقط در رزولوشن 1080p کارکرد دارد.

نگاهی به مشخصاتِ آن داشته باشیم:

  • سنسور 24 مگاپیکسل کراپ فریم APS-C CMOS
  • فوکوس خودکار قدرتمند Dual Pixel
  • پردازش‌گر DIGIC 8
  • عکاسی پشت سر هم با فوکوس مداوم 7 فریم در ثانیه
  • فیلمبرداری 4K با نرخ 24 فریم در ثانیه
  • پشتیبانی از WiFi
  • 387 گرم

می‌توانید Canon EOS M50 به همراه لنزِ بسیار کاربردی با فاصله کانونی 18-150mm را به قیمتی بسیار مناسب تهیه کنید. اگر برای شما داشتن یک چشمی EVF اهمیتی ندارد، عکاسی پی در پی در حد 4 فریم در ثانیه کفایت می‌کند، فیلمبرداری 4K ضرورتی ندارد و فوکوس خودکار با تعداد نقاط کمتر کار راه‌انداز است.

این دوربین عکاسی بدون آینه هم می‌تواند گزینه خوبی برای تازه‌کارها باشد که فیلمبرداری 4K نقطه قوتِ‌ اصلی آن نسبت به SONY a6000 است.

قبل از اینکه وارد دنیای DSLRها بشویم شما را با چند مدل محبوبِ دیگر آشنا می‌کنیم:

  • Panasonic DMC ZS100
  • SONY ZV-E10

 

بهترین دوربین‌های DSLR برای تازه‌کارها

همانطور که گفتیم بهترین انتخاب برای تازه‌کارها با بودجه محدود یا برای تجربه‌ دنیای برندهای مختلف و رسیدن به یک انتخاب بهتر،‌ دوربین‌های DSLR کراپ فریم است. بدونِ شک کاری نیست که نتوانید با Mirrorless بشود انجام داد و با DSLR نه. شاید تنها مزیتِ کنونی یک میرورلِس فوکوسِ خودکار سریع‌تر و هوشمندتر است.

دوربین DSLR کانن Canon 850D

 

 

 

این دوربین حرفه‌ای کانن یک شروع طوفانی در دنیای عکاسی برای تازه‌کارها به شمار می‌آید. توانایی‌ها و دوام بسیار خوب باعث می‌شود تا خیلی از اساتید به کارآموزان خود این دوربین را برای شروع پیشنهاد دهند.

850D کانن 24 مگاپیکسلی با قطع فیلم کراپ فریم و فیلمبرداری 4K، تمام استانداردهای لازم را برای شروع یک کسب و کار حرفه‌ای در دل خود دارد. سرعت عکاسی پی در پی قابل قبول و 7 فریم در ثانیه است. صفحه نمایش لمسی آن قابلیت چرخش در تمام جهات را دارد و برای ضبط ویدیو سلفی هم از این نظر مشکلی در کار نخواهد بود.

این دوربین علاوه بر قابلیت‌های کیفی بسیار خوب، از قابلیت‌های اتصال و انتقال فایل به سهولت هم برخوردار است. با نصب اپلیکیشن Canon Camera Connect گوشی‌های اندرویدی یا آیفون خود را به این دوربین متصل کنید.

دوربین DSLR نیکون Nikon D3500 | بهترین دوربین برای تازه‌کارها

 

 

 

بدون شک یکی از بهترین دوربین‌ها برای تازه‌کارها همین نیکون Nikon D3500 است. قیمت و ویژگی‌های قابلِ این DSLR باعث می‌شود تا آن را به شما توصیه کنیم.

در ابتدا نگاهی به خصوصیاتِ اساسی آن کنیم:

  • سنسور 24.2 مگاپیکسلی کراپ فریم و فناوری CMOS
  • فوکوس خودکار 11 نقطه تشخیص
  • عکاسی پی در پی 5 فریم در ثانیه
  • فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
  • پشتیبانی از بلوتوث
  • باتری قدرتمند تا 1550 شات

با وجود مزایایی که برای یک تازه‌کار دارد به چند عیب هم می‌توان اشاره کرد که شاید برای برخی حیاتی به نظر برسد:

  • صفحه نمایش تاچ اسکرین ندارد
  • از WiFi پشتیبانی نمی‌کند

دوربین DSLR‌ کانن Canon 250D

 

 

 

یک سطح بالاتر از Nikon D3500 این مدل است که برای تازه‌کارهایی که به دنبال مشخصاتِ بهتری هستند، بسیار مناسب به نظر می‌رسد.

نگاهی به مشخصاتِ اساسی Canon 250D بیاندازیم:

  • سنسور 24.1 مگاپیکسلی کراپ فریم از نوع CMOS
  • پردازش‌گر DIGIC 8
  • فوکوس خودکار dual pixel با تشخیص 9 نقطه و پشتیبانی از کراس‌تایپ
  • تاچ اسکرین 3 اینچی
  • فلاش دارد
  • فیلمبرداری 4K با نرخ 25 فریم در ثانیه
  • پشتیبانی از بلوتوث و Wi-Fi

دوربین عکاسی کانن canon 2000D | بهترین دوربین برای تازه‌کارها

 

 

 

همانطور که می‌بینیم نه تنها عیب‌های Nikon D3500 را نمی‌بینیم بلکه در برخی مشخصات نظیر فیلمبرداری می‌توانیم به این دوربین تکیه کنیم. اما اگر شدیداً در محدودیت مالی هستید و همچنان به دنبال کیفیتِ مطلوب شاید پیشنهاد ما به شما Canon EOS 2000D است:

  • سنسور 24.1 مگاپیکسلی کراپ فریم
  • فوکوس خودکار با 9 نقطه تشخیص
  • عکاسی پی در پی 3 فریم در ثانیه
  • فلاش دارد
  • فیلمبرداری 1080p با نرخ 30 فریم در ثانیه
  • از بلوتوث و WiFi پشتیبانی می‌کند

دوربین کانن EOS 4000D

 

 

نگاهی هم به 18 مگاپیکسلی کانن EOS 4000D داشته باشید. قطعاً از بهترین‌ها نیست،‌ اما برای شروع می‌تواند نقطه‌ای عالی و مطمئن باشد برای یک تازه‌کار یا نوآموز می‌تواند گزینه‌ای مناسب باشد.

آیا دوربین‌های کامپکت برای تازه‌کارها انتخاب درستی است؟

دوربین‌های کامپکت که ممکن است با نام‌های مختلفی به شما معرفی شوند دسته‌ای از دوربین‌های عکاسی هستند که قابلیت تعویض لنز را به کاربر نمی‌دهند. به این ترتیب کاربر یک دوربین با فاصله کانونی مشخص در اختیار خواهد داشت.

 

ممکن است در خانه‌ای باشید که تمام اعضا خانواده در هر سنی به دوربین عکاسی علاقه‌مند باشد. در این صورت می‌توانید با کمترین هزینه ممکن اقدام به تهیه یک کامپکتِ میان‌رده بکنید و به جای ثبت عکس با گوشی‌های موبایل، قدری حرفه‌ای‌تر به این حوزه ورود کنید. قدرت یک کامپکت آنقدری هست که شما را مجاب کند آن را جایگزینی عالی برای بهترین لنزهای گوشی بدانید.

از طرفی اگر می‌خواهید در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید، می‌توانید یک کامپکتِ حرفه‌ای تهیه کنید و از آن به عنوان یک ورود به دنیای حرفه‌ای عکاسی یاد کنید. همانطور که مشخص است دنیای تصویر بیش‌تر به مهارت و خلاقیت بستگی دارد تا تجهیزات،‌ هرچند در صورتی که آمیزه‌ای این سه عامل در کار باشد حتما با یک کار فوق‌حرفه‌ای طرف هستیم.

دوربین کامپکت Canon SX60 HS

 

 

 

  • سنسور 16 مگاپیکسلی با اندازه “1/2.3 از نوع BSI-CMOS
  • پردازشگر DIGIC 6 عکاسی پی در پی 6.4 فریم در ثانیه
  • لنز با فاصله کانونی 21 تا 1365 میلی‌متری و زوم اپتیکال فوق‌العاده 65 برابر
  • فوکوس خودکار با 9 نقطه تشخیص
  • فیلمبرداری 1080p با نرخ 60 فریم در ثانیه
  • پشتیبانی از HDMI، جک 3.5 میلی‌متری برای میکروفون و هات شو
  • وزن 650 گرمی
  • ظاهری شبیه به DSLR های حرفه‌ای

مشخصاتِ آن نشان می‌دهد با چه غول‌پیکر ارزانی روبرو هستیم. امروزه بهترین زوم اپتیکال در دنیای گوشی‌های همراه به 10x می‌رسد که با وجود 65x در این دوربین دیجیتال کامپکت از کانن لذتِ اساسی از عکاسی خواهید برد.

Nikon Coolpix P1000 | بهترین دوربین برای تازه‌کارها

 

 

اگر فکر می‌کنید به یک سطح بالاتر می‌توانید حرکت کنید دوربین کامپکت نیکون Nikon Coolpix P1000 غوغایی در دنیای دوربین‌های کامپکت است. زوم اپتیکال 125 برابری چیزی است که حتی عکاس‌های حرفه‌ای را هیجان‌زده می‌کند. جایگزین در یک سطح پایین‌تر Nikon 950 است که زوم اپتیکال 83 برابری دارد. با هر دو این‌ها می‌توانید 4K فیلم‌برداری کنید.

بی‌شک مناسب‌ترین مدل را با توجه به هدف و بودجه در اختیارتان می‌گذارند. ضمناً اگر مدلی در ذهن‌تان است که ما به آن اشاره نکردیم، حتماً برای ما بنویسید. بنابراین معرفی 1 مدل به عنوان بهترین دوربین برای تازه‌کارها بدون توجه به اهداف شما چندان منطقی نیست.

کلام آخر برای خرید بهترین دوربین تازه‌کارها

این متن با دقت برای شما تهیه شده است تا دید شما را برای انتخاب باز کند. سعی کردیم به بهترین شکل ممکن بهترین دوربین برای تازه‌کارها را به شما معرفی کنیم. همانطور که از متن قابلِ برداشت است، بهترینی برای همه وجود ندارد و افراد می‌توانند مطابق با بودجه، نیاز و اهدافی که دنبال می‌کنند دست به انتخاب بزنند.

برای یک یادآوری کلی بهترین انتخاب برای یک تازه‌کار که بتواند تمام نیازهای او را پشتیبانی کند، کمترین هزینه را صرف کند و حتی امکان ورود به کسب و کار شخصی را هم مهیا کند دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای DSLR از نوع کراپ فریم APS-C هستند.

بهترین انتخاب برای افرادی که تازه‌کار هستند، اما قصد دارند به آخرین فناوری موجود بپیوندند و چندان درگیر محدودیت بودجه نیستند، دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای بدون آینه کراپ فریم انتخابی مناسب به شمار می‌آیند. دوربین‌های کامپکت هم می‌توانند در شرایط به خصوص انتخاب مناسب باشند. به عنوان مثال شاید بهتر باشد برای یک نوجوان که به این دنیا علاقه نشان می‌دهد اما تصمیم جدی برای ورود ندارد روی چنین گزینه‌هایی حساب باز کنیم که می‌توانند به عنوان یک دوربین خانگی کیفیت فوق‌العاده از تصویر را از خاطرات شما ثبت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *